diumenge, 24 de febrer de 2013

ELS PINGÜINS SÓN OVÍPARS.

 

Totes les espècies de pingüins ponen els ous en nius, excepte el pingüí Emperador.
 
Com pon els ous el pingüí Emperador?


Els pingüins són aus i per tant ponen ous, són ovípars.
El pingüí femella pon un ou que col·loca entre les potes i les plomes del ventre del pingüí mascle.
El pingüí femella marxa al mar per alimentar-se i emmagatzemar aliment en el seu cos.
El pingüí mascle cova l’ou durant 2 mesos, és a dir 60 dies. Passat aquest temps, torna el pingüí femella i el pingüí mascle li entrega l’ou perquè neixi sota el seu ventre.
Després que el pingüí mascle hagi covat l’ou durant 60 dies, el pingüí femella torna per covar-lo. Aleshores el pingüí mascle se’n va a buscar aliment al mar i l’ou s’obre sota el ventre del pingüí femella.
Les cries fan servir la punta del seu bec per trencar lentament la closca. A vegades poden arribar a trigar 3 dies en sortir.
Les plomes de les cries són suaus i calentetes, però no impermeables.
La mare de la cria en tindrà cura  i la protegirà del fred posant-se-la entre les potes i el ventre. I li donarà el menjar que va emmagatzemar amb l’ajuda del seu bec. Poc a poc, la cria anirà creixent i quan tingui 5 mesos anirà al mar amb els seus pares i s’alimentarà de la seva pròpia pesca.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada