dimecres, 23 de febrer de 2011

LA REPRODUCCIÓ DEL PINGÜÍ EMPERADOR





Com ja sabem els pingüins ponen ous, totes les espècies ponen 1 o 2 ous que dipositen en un niu, excepte el pingüí Emperador.

El pinguí Emperador pon un ou a l'any.
Per fer-ho, mascle i femella abandonen l'oceà i emprenen un viatge fins al lloc on van nèixer. Allà, mascle i femella s'aparellen, després la femella pon l'ou i li entrega al mascle perquè en tingui cura entre les seves potes i las seva panxa.
La femella necessita menjar i torna a l'oceà, on durant dos mesos (més o menys) s'alimentarà. Passats aquests dos mesos tornarà amb el mascle perquè és quan l'ou es trenca i dóna pas a la cria. Quan la cria neix arriba la femella i l'alimenta. Aleshores el mascle marxa a l'oceà per obtenir aliment, ja que ha estat dos mesos sense menjar.
És molt interessant que tant la femella com el mascle comparteixin d'una manera tan intensa la tasca de tenir cura de la seva cria.

Tot això ho vam comprovar visionant la pel·lícula de "El viatge de l'Emperador".


2 comentaris: